7 POUŽITÍ PRO MALOU VANIČKU V DŘEZU S 1,5 VANOU

Dřez s 1,5 miskou je skvělým řešením pro každého, kdo se stará o přítomnost další misky a odkapové desky současně. 

Malá komora má pomocnou funkci nejen při mytí. To nám umožňuje oddělit některé nádobí, takže naše čištění kuchyně je praktičtější a organizovanější. 

Tato komora je užitečná nejen pro mytí. Můžeme ji použít jako pomocný nástroj i v jiných činnostech. 

V době, kdy je náš dřez zaneprázdněn “špinavou prací”, plní malá komora skvělou doplňkovou funkci, jako  ta “čistší” část dřezu. S čím nám pomáhá přítomnost malé misky v dřezu s 1,5 miskou? 

  1. Mytí zeleniny a ovoce

Není pro nás vždy vhodné zapojit celý dřez jen proto, abychom opláchli část zeleniny nebo ovoce. 

Malá komora, díky své cenově vhodné velikosti, nebude vyžadovat tolik vody, abychom v ní mohli umýt spoustu hroznů nebo část brambor. 

  1. Mytí příborů

Při mytí po velké hostině nám malá komora umožňuje oddělit příbory od zbytku nádobí. Toto řešení také zabraňuje vytažení příborů zpod hromady špinavého nádobí, když se objeví nutkání je použít. 

  1. Rozmrazování potravin

Při rozmrazování masa a zeleniny je dobré mít odtok, aby se rozmrazovací voda automaticky oddělila od našich potravin. Použití misky a odkapávače zabraňuje zabírání cenného místa na pracovní desce nebo místa ve velkém prostoru pro umývání. 

  1. Oddělení speciálních pokrmů

Ne všechno nádobí je vhodné pro umístění dohromady v jedné přihrádce. Tak například riskujete, že rozbijete některé jemné kusy nádobí. Proto v okamžiku, kdy chceme umýt nádobí po jídle, je dobré izolovat jemný porcelán nebo sklo od tvrdších nádobí, aby nedošlo k nějakému rozbití. 

Totéž platí pro nože a další ostré nástroje. Je lepší se vyhnout situaci, kdy při mytí naše ruka narazí na čepel nože pod vodou. 

  1. Namáčení příborů

Někdy se nám stane, že špína na našich příborech měla čas zaschnout. Některé příbory lze umýt hned, zatímco některé však musí počkat pod vodou, dokud se nečistoty nestanou dostatečně měkkými, aby se mohly smýt. Přítomnost malé komory umožňuje namočit některé příbory současně a umýt ty, které jsou již připraveny. 

  1. Odkapání potravin

Díky instalovanému odtoku malá komora dokonale nahrazuje sítko při vypouštění vody ihned po umytí jídla. Tímto způsobem můžete odkapat Vaše jídlo bez použití dalších nádob, které by bylo třeba později umýt. 

  1. Odkládání čisticích nástrojů

Potřebujete na chvíli odložit hadřík, houbičku, kartáč nebo drátěný kartáč? Ne vždy bude vhodné umístit houbu, ze které pěna vytéká, na desku nebo do nádoby. Zvláště když víte, že budou za chvíli opět potřeba.

 Malá přihrádka bude skvělým místem pro odložení těchto nástrojů, aniž byste je museli opláchnout z jejich prostředku. 

Malý oddíl je pro nás způsob, jak získat řadu dalších možností při mytí a vaření za malé náklady na náš rozpočet a kuchyňský prostor.

 Jeho největší výhodou je úspora vody, kterou nám jeho přítomnost nabízí.

 Shrnutí

Díky použití malé komory nemusíme používat mnoho nádobí pro mnoho činností, které děláme při mytí nebo vaření.

 Je to také skvělý pomocník, který nám umožňuje lépe organizovat naše kuchyňské práce.

 

 

 

 

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editorka Lavello blogu, která je zapálená ohledně témat týkajících se srdce každého domova - kuchyně a jejího designu. Miluje funkční, odolná a krásná řešení, která si užijete na mnoho let. Díky její lásce k přírodě, klade velký důraz na přírodní materiály v kuchyni. Jejím cílem je pomoci čtenáářům vybudovat kuchyni jejich snů, kde denní práce přestanou být nepříjemné a stanou se radostnými a unikátními.