Přizpůsobení dřezu velikosti kuchyně – jak hodně na tom záleží?

Trápí vás špatná velikost dřezu pro Vaši kuchyni?

Nechcete zahltit malý prostor, ale zároveň chcete pohodlně provádět každodenní úkoly v kuchyni?

A jaký model byste si měli vybrat pro kuchyň, která je velká a otevřená a máte v ní denně hodně práce?

Tyto otázky vstupují do seznamu dilemat každého, kdo začíná dobrodružství hledání toho jednoho, snového a dokonalého umyvadla.

Přiznejme si to – je to rozhodnutí, u kterého zůstanete pěkných pár let, takže stojí za to (a dokonce je nutné) si vybrat… moudře! Abychom se v budoucnu vyhnuli zklamání souvisejícím s nevhodným přizpůsobením dřezu do naší kuchyně.

Protože není nic horšího než špatný nákup, který zkazí konečný efekt celého kuchyňského prostoru, a navíc ho musíme používat každý den!

Zvolený prostor

Primárním faktorem pro výběr správného dřezu je tedy celková velikost vaší kuchyně.

Pokud jste člověk, který má malou kuchyň, stojí za to zaměřit se na maximalizaci prostoru, který máte k dispozici. V tomto případějsou možnosti trochu omezenější, ale to neznamená, že jsme odsouzeni k úzkosti. Naopak! I ten nejmenší kuchyňský prostor lze připravit tak, aby byl funkční, estetický a… bezpečný! Přitom myslíme na základy, jako je udržování správné vzdálenosti mezi zónami skladování, mytí nádobí a varné zóny. To vše ovlivňuje kvalitu plnění každodenních povinností v kuchyni.

Velké dřezy neprojdou testem v malé kuchyni. Mohou zabírat příliš mnoho pracovního místa na pracovní desce, a jak dobře víme – každý centimetr pracovní desky je v tak malých prostorech prémiový. Proto důrazně doporučujeme menší modely, které udrží správnou rovnováhu mezi prostorem pro přípravu jídel a místem pro mytí nádobí, zeleniny a ovoce.

Kromě toho stojí za zvážení, kde a jak bude nádobí po umytí odloženo. V malé kuchyni se zpravidla nesetkáme s myčkou nádobí kvůli omezenému prostoru. Velmi často je však nad dřezem určena skříňka pro sušení nádobí. Pokud uvažujete o takovém řešení, pak v takovém případě bude náš 1-komorový  model Lavello Decoro 0.0 perfektní. 

Díky své velikosti nezabírá mnoho místa, takže na pracovní desce získáte více pracovního prostoru, ale nezapomeňte, že pro skladování bude o jednu skříňku méně! Pokud se tedy nestaráte o další police, můžete se s jistotou rozhodnout pro tuto možnost.

Pokud však ve vašem případě není použití skříně pro odkládání nádobí vyloučeno, stojí za to zvážit možnost dřezu s odkapávačem. V naší nabídce máme  model Luxor 1.0, který má větší plochu pro nádobí. 

Pokud se však tato možnost ukáže jako příliš velká, můžeme nabídnout menší model Designo 1.0s, který je ještě menší než výše zmíněný předchozí model. 

Chcete-li získat snadnější představu o tom, co popisujeme výše, doporučujeme vám použít náš porovnávač velikosti dřezu, který je k dispozici ZDE.

Je to skvělý nástroj k vyjasnění jakýchkoli pochybností, které můžete mít při výběru dřezu pro vaši skříňku. I když máte nestandardní dimensi! Tento srovnávač můžete použít na svém mobilním telefonu, tabletu nebo počítači.

Oceán možností

Nebo možná jste člověk, který je právě ve fázi navrhování vaší kuchyně? Možná je to prostor, který je velký a otevřený? S kuchyňským ostrůvkem? Kuchyně dokonalevyhovují potřebám velkých rodin, kde se toho hodně děje a spousta lidí je ochotna provádět kuchyňské revoluce. Pak bez sebemenších výčitek svědomí můžete vybírat a vybrat si dřez, který splní i ta nejnáročnější očekávání.

Pro speciální úkoly je 1,5-komorový model Decoro 1.5b dokonale vhodný.

Má malou komoru, která má extrémně pomocnou funkci. Díky tomu se úklid kuchyně stává mnohem jednodušším a příjemným! Můžeme v něm snadno rozmrazit jídlo, zatímco nádobí je odloženo v hlavním prostoru. Nebo máme prostě možnost umýt čerstvou porci zeleniny a ovoce, aniž bychom museli přerovnávat nádobí. 

Pro každého, kdo vaří často amá spoustu jídel, bude náš Diamond 2.0 2-komorový model fungovat skvěle.

Už se nemusíte starat o to, kde budete dělat těstoviny, když je jedna komora plná nádobí. Dvě komory rozhodně dělají všechny práce pohodlnějšími. Poskytují tak volný přístup k tekoucí vodě a optimální prostor při vaření. Jedna komora může být použita pro průběžné práce a druhá může být použita pro sušení zeleniny nebo namáčení.

Větší kuchyňské prostory zpravidla zahrnují myčku nádobí.To je docela rozumné, už jen kvůli možnostem, které nabízí velká kuchyně. Proto v takovém případě můžete zvážit výběr dřezu s 1 miskou nebo 1,5 miskou, který bude spíše sloužit funkci oplachování před vložením do myčky nebo umytím zeleniny a ovoce. 

Kuchyňské ostrůvky jsou stále populárnější. Již ve fázi navrhování kuchyně snů se mnoho lidí rozhodne pro takovou možnost z různých důvodů. Mezi další důvody patří i to, že více lidí se může podílet na společné přípravě jídel. Děti mohou pomoci s velkou radostí a sledovat, jak vznikají nejchutnější pokrmy, které zůstanou v jejich srdcích po dlouhou dobu. Kromě toho je kuchyňská práce mnohem pohodlnější a prostor mnohem lépe organizovaný. Náš závěsný model Performa 0.0L vypadá skvěle na kuchyňských ostrůvcích.

Se svým šarmem dodává spoustu elegance, která se hodí téměř ke každému kuchyňskému sortimentu. Kromě toho způsob, jakým je namontován, zdůrazňuje krásu pracovní desky, ve které je umístěna.

Shrnutí

Při výběru dokonalého granitového dřezu, který odpovídá velikosti kuchyně, bychom se měli řídit našimi individuálními potřebami a dispozicemi. Je vhodné jej přizpůsobit prostoru, který máme k dispozici.

V malých kuchyňských prostorách mohou velké dřezy zabírat příliš mnoho pracovního prostoru. Proto se vyplatí zvolit menší varianty, které vám umožní získat cennější prostor pro přípravu jídel.

Současně když musíte přemýšlet o prostoru pro sušení nádobí, takže každodenní práce jsou mnohem jednodušší a příjemnější. Pak přijdou na řadu modely s odkapávačem.

Na druhou stranu ve větších kuchyních máme více možností. Můžeme uvažovat o 1,5 a 2-komorových modelech, které budou dobře fungovat i v nejnáročnějším prostředí.

Autor

  • Paulina Płócieniczak

    Editorka Lavello blogu, která je zapálená ohledně témat týkajících se srdce každého domova - kuchyně a jejího designu. Miluje funkční, odolná a krásná řešení, která si užijete na mnoho let. Díky její lásce k přírodě, klade velký důraz na přírodní materiály v kuchyni. Jejím cílem je pomoci čtenáářům vybudovat kuchyni jejich snů, kde denní práce přestanou být nepříjemné a stanou se radostnými a unikátními.